sobota, 26 marca 2016

Babka majonezowa

W ostatnie chwili podaję ten przepis, ale zabrakło mi czasu. Oto babka majonezowa. Niezwykle smaczna i dość łatwa w przygotowaniu. Myślę, że warto taką wersję babki wielkanocnej przygotować.




Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki soku z cytryny
1 szklanka majonezu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
4 łyżki cukru pudru do posypania
garść rodzynek

Wykonanie:
Jajka zmiksować z cukrem z cukrem wanilinowym. Dodać po kolei: sok, majonez, mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Masę wylewamy do formy wysmarowanej margaryną  i obsypaną bułką tartą. Pieczemy przez  45-50 minut w temperaturze 180 st.C (do suchego patyczka). Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz