czwartek, 6 sierpnia 2015

Sałatka z rukoli i fety

Rukola posiada wiele właściwości odżywczych i witamin. Ma ostry pieprzowy smak, który idealnie komponuje się w sałatkach z innymi warzywami. Polecam serdecznie.

Składniki:
opakowanie rukoli
2 pomidory
1 ogórek zielony
ser feta 
1 mała śmietana
1 łyżka majonezu
1 mały jogurt
sól, pieprz
zioła prowansalskie



Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa włożyć do dużej miski. Dodać śmietanę, majonez i jogurt naturalny. Następnie dodać rukolę i zioła prowansalskie (ok. 1 łyżeczki). Ser feta pokroić w kostkę i dołożyć do miski. Delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz