sobota, 31 stycznia 2015

Szyszki

Wiele z nas pamięta ten smak. Słodkie, przepyszne szyszki z dzieciństwa. Postanowiłam sobie przypomnieć ten smak i zrobić je. Oto przepis.

Składniki:
100-120 gram masła
1/2 kg krówek
2 łyżki kakao
150 gram ryżu preparowanego

Wykonanie
W dużym garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy  pokrojone krówki i kakao. Mieszamy co jakiś czas, aż składniki się rozpuszczą. Wyłączamy gaz i dodajemy ryż preparowany. Dokładnie mieszamy. Jak trochę ostygnie, formułujemy  na kształt szyszek. Uważamy, aby się nie poparzyć. Gotowe szyszki odstawiamy, aż ostygną. Smacznego.



2 komentarze:

  1. cudowny przepis, musimy wypróbować
    zapraszamy do nas
    blotodlazuchwalych.blogspot.com
    Amanda&Hubert

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak klasyka kiedyś się je robiło:)

    OdpowiedzUsuń