wtorek, 6 stycznia 2015

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówkę można zrobić praktycznie z kilku składników. Kapusta pekińska jest dostępna cały rok. To bardzo zdrowy i apetyczny dodatek do obiadów.  Zapraszam do zrobienia.

Składniki:
5 listków kapusty pekińskiej
1/2 jabłka
mała marchewka
kawałek pora
1/3 papryki czerwonej
natka pietruszki
sok z cytryny
sól, cukier
oliwa z oliwek

Kapustę kroimy w paski, jabłko i paprykę w kostkę, pora w cienkie paski. Marchewkę trzemy na jarzynowej tartce. Wszystkie warzywa wkładamy do naczynia. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i polewamy oliwą z oliwek.Dodajemy kilka kropli soku z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy dokładnie. Przed podaniem jeszcze raz delikatnie mieszamy.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz