poniedziałek, 5 stycznia 2015

Sos czosnkowy

Idealny dodatek do różnych ciepłych dań czy też zimnych przystawek. Pasuje i do pizzy, i do mięsa, również do kanapki. W moim domu często robimy sos czosnkowy. Dlatego też podzielę się z Wami moim przepisem na ten pyszny sos.

Składniki:
1/2 szklanki śmietany 12 %
1/2 szklanki jogurtu typu greckiego
1 łyżka majonezu
4-5 ząbków czosnku
sól
koperek świeży lub suszony (w mojej wersji jest użyty koperek suszony)


Do wysokiego naczynia wkładamy śmietanę, jogurt, majonez. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez prasę do naczynia. Dodajemy sól do smaku i koperek. Dokładnie mieszamy. Przechowujemy w lodówce. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz