czwartek, 22 stycznia 2015

Kokosanki

Gdy mam ochotę na coś słodkiego i prostego do wykonania, robię kokosanki. Bardzo smaczne ciasteczka, godne polecenia. Wykonanie zajmuje kilka minut i gotowe. Zapraszam do wypieku.

Składniki:
250 gram wiórek kokosowych
150 gram cukru
60 gram masła
2 białka
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Wykonanie
W garnku rozpuszczamy  masło. Dodajemy cukier. Mieszamy. Gdy składniki połączą się dodajemy wiórki kokosowe. Zdejmujemy z gazu. Białka ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy do masy wiórkowej. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Całość mieszamy. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200st.C - 10 minut. Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz