niedziela, 28 grudnia 2014

Jajka z tuńczykiem pod pierzynką

Składniki:
5 jajek
tuńczyk w kawałkach(1/2 puszki)
ser żółty (1 plaster pokrojony w drobną kostkę)
1 łyżka jogurtu naturalnego
natka pietruszki
sól i pieprz
oliwa

Jajka gotujemy według mojego przepisu tutaj.
Zostawiamy w skorupce, aż ostygną. Przekrawamy wzdłuż na pół i powoli wyjmujemy zawartość ze skorupek. Jajka kroimy w kostkę, dodajemy, tuńczyka, ser żółty w kostce, jogurt naturalny, sól i pieprz. Delikatnie mieszamy. Masą wypełniamy nasze skorupki. Na patelni grzejemy oliwę. Gotowe jajka panierujemy w bułce i do góry nogami smażymy na wolnym ogniu, aby ser w środku się roztopił. Podajemy na ciepło. Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz